Hoe draag ik iemand voor?

De Stadsprijs zet dit jaar de schijnwerper op verborgen helden, vrijwilligers die in stilte doen wat moet worden gedaan en waar je altijd op kunt rekenen. Deze vrijwilligers kunnen als individu of groep voor de Arnhemse Stadsprijs voor Vrijwilligerswerk genomineerd worden. Voor het Jeugdlintje kunnen jongeren worden voorgedragen die opvallen door de bijzondere wijze waarop zij zich vrijwillig inzetten.

Individuele prijs
Deze prijs is bedoeld voor Arnhemmers die in uw ogen de titel ‘vrijwilliger van het jaar’ verdienen. Vrijwilligers van wie je het zo vanzelfsprekend vindt dat ze ‘er altijd zijn en het allemaal maar doen’, dat je er niet meer bij stilstaat hoe bijzonder hun inzet is. Hetzelfde gaat op voor vrijwilligersinitiatieven die dag in dag uit, zonder op te vallen doen waarvoor ze opgericht zijn en er zijn wanneer je ze nodig hebt. Kent u Arnhemse vrijwilligers die aan deze omschrijving voldoen en het volgens u verdienen om eens in het zonnetje gezet te worden, draag hen dan voor voor de individuele prijs, door het voordrachtformulier in te sturen vóór 17 oktober 2016.

Groepsprijs
U kunt ook een groep/organisatie voordragen voor de prijs. Bijvoorbeeld de organisatie waar u zelf met plezier als vrijwilliger actief bent en die in uw ogen veel werk verricht zonder dat het altijd meteen opvalt of veel aandacht krijgt . Dit soort organisaties kunt u nomineren voor de groepsprijs, door het voordrachtformulier in te sturen vóór 17 oktober 2016.

Jeugdlintje
In 2013 is de Arnhemse Stadsprijs voor Vrijwilligerswerk uitgebreid met een Jeugdlintje; een blijk van waardering voor jonge vrijwilligers die hun maatschappelijke betrokkenheid en talenten op bijzondere wijze inzetten. Kent u jonge vrijwilligers die het in uw ogen verdienen om publiekelijk gewaardeerd te worden voor hun inzet, nomineer hen dan voor het Jeugdlintje, door het voordrachtformulier in te sturen vóór 17 oktober 2016.