Genomineerden 2023

Voordragen van kandidaten 2023 kan niet meer, want de genomineerden voor dit jaar zijn bekend:

De vrijwilligers van project Automaatje.

Deze 90 vrijwilligers rijden als vrijwillige chauffeurs met hun eigen auto door de stad om Arnhemse inwoners met een mobiliteitsbeperking ergens naar toe te brengen..

Dankzij deze vrijwilligers kunnen Arnhemmers met beperkte vervoersmogelijkheden toch naar de dokter, de winkel, het buurthuis of familie. Het haalt mensen uit hun isolement.

De jonge stafleden van de Arnhem Band

De Arnhem Band is uniek door het jeugdige bestuur en de flexibiliteit. De Band bestaat uit jonge Arnhemmers die samen een balans vinden tussen gezelligheid en muzikale prestaties. Het is een hechte groep jongeren. De stafleden maken al jong kennis met bestuurswerk en daarmee met het nemen van verantwoordelijkheid.

De vrijwilligers van Energiebank Arnhem

Bij de Energiebank Regio Arnhem zijn vrijwilligers actief die huishoudens met een laag inkomen coachen om hun energieverbruik omlaag te krijgen. Zij komen daar ook over de vloer. Deze vrijwilligers maken met veel enthousiasme en vasthoudendheid het verschil voor deze huishoudens in deze moeilijke tijden.

De vrijwilligers van Stichting Stoelenproject Nachtopvang De Duif.
Deze vrijwilligers werken één of meerdere avonden/ nachten per maand bij de nachtopvang. Zij bieden daar gemiddeld 18 daklozen een warme nacht . De vrijwilligers zorgen voor een kop koffie, warme soep en een broodje, maken een praatje en waken een deel van de nacht op de zaal. Hiermee zijn ze van grote betekenis voor de bezoekers van het stoelenproject.

Miriam Veenendaal

Mirjam Veenendaal is al meer dan 10 jaar actief als vrijwilliger voor Ziekenhuis Rijnstate. Zij is erg enthousiast, gepassioneerd, behulpzaam en communicatief. Ze werkt onder andere voor de Poli Dermatologie. Miriam is een goed voorbeeld voor de vele vrijwilligers die voor Rijnstate werken (bijna 400 mensen in de regio).

Daarnaast doet ze nog ander vrijwilligerswerk voor het Filmhuis, de wijkvereniging Vredenburg en de Vrijwillige thuiszorg.

Toufic Arab

Hoewel nog maar relatief kort in Nederland, hij komt uit Libanon, is Toufic een bijzondere vrijwilliger die zich heel breed inzet voor Arnhem en omgeving.. Toufic is niet alleen vrijwilliger bij het Kinderwijkteam maar hij ondersteunt ook diverse andere organisaties, mantelzorgers en individuele vluchtelingen. Hij begeleidt kinderen tijdens zwerfafvalacties, deed mee aan de landelijke opschoondag, World Clean Up Day en hielp bij tegelwipacties.

Marjolein van den Broek

Marjolein is al ongeveer 20 jaar actief voor het Arnhems platform chronisch zieken en gehandicapten (APCG), waarvan ze nu inmiddels voorzitter is. Ze heeft ruime ervaring met belangenbehartiging op verschillende terreinen, zoals het toegankelijk maken van voorzieningen en het werken aan een betere beeldvorming. Ze is daarmee een voorbeeld voor veel Arnhemse vrijwilligers.

Ze brengt haar kennis ook graag over op kinderen door als vrijwilliger scholenvoorlichting te geven. Leerlingen hangen dan aan haar lippen. En geven een aai aan haar hond Igor die er altijd bij is.

Binnenkort staan hier de winnaars!