Winnaars 2023

De spanning is eraf, want de winnaars van de Arnhemse Stadsprijzen 2023 zijn bekend. Tijdens een feestelijke avond op zaterdag 9 december, met dans, muziek en comedy werden de winnaars bekendgemaakt.

In de categorie groepen kwam Stoelenproject Nachtopvang De Duif als winnaar uit de envelop. De jury zegt daarover:

De vrijwilligers van de nachtopvang De Duif, die al 25 jaar lang iedere avond en nacht klaarstaan voor Arnhemse daklozen met een broodje, soep, koffie, een gesprek en een helpende hand, zijn van grote betekenis voor de bezoekers van het stoelenproject. De jury prijst dit niet vanzelfsprekende en intensieve vrijwilligerswerk.

De individuele prijs ging naar Marjolein van den Broek. De jury was over haar activiteiten erg lovend:

Marjolein van den Broek verdient lof omdat zij al 20 jaar via de APCG de belangen behartigt van Arnhemse Chronische zieken en Gehandicapten. Haar eigen beperking weerhoudt haar niet en is juist haar drijfveer om toegankelijkheid en inclusiviteit op de kaart te zetten. Marjolein staat voor de onafhankelijkheid van mensen met een beperking.

De Jonge Helden groepsprijs is dit jaar gegaan naar de Stafleden van de Arnhem Band. De jury verwoordt het als volgt:

Alle jonge stafleden van de Arnhem Band geven dagelijks leiding aan de muziekvereniging. Ze maken de Arnhemse jeugd betrokken bij muziek door hun bestuurstaken en creatieve, muzikale activiteiten. De Arnhem Band is een begrip in de stad! Het is volgens de jury bewonderenswaardig dat deze jongen mensen zoveel verantwoordelijkheid dragen.