Helden van Arnhem

In Arnhem zijn bijna 40.000 vrijwilligers actief, zij zijn de Helden van Arnhem!

Ze zijn overal; op de sportclub, in verzorgingshuizen, op scholen, in verenigingen, op het gebied van kunst & cultuur, natuur & milieu en vooral in je buurt. Kortom, vrijwel overal zijn vrijwilligers bezig iets te doen voor een ander. De Arnhemse Stadsprijs voor vrijwilligerswerk is bedoeld als blijk van waardering voor hun onmisbare inzet.

2020 en de Coronacrisis maakten duidelijk; ze duiken overal op die Arnhemse Helden. Het geluk zit in het kleine gebaar; even de hond van de buur uitlaten, een boodschap doen voor een ander enzovoort. De zorg voor elkaar, dat is zichtbaar geworden. Dat kleine beetje naastenliefde kan voor een ander een groot geschenk zijn.

Vrijwilligerswerk is van alle leeftijden. We roepen juist ook op om jongeren aan te melden voor deze editie van de stadsprijs, er wordt door jongeren zoveel werk verricht, dat willen we graag waarderen met een Jeugdlintje en bijpassende prijs.

In 2020 was de gebruikelijke uitreiking van de individuele- en groepsprijs helaas niet mogelijk. En dit jaar 2021 zetten we alle Arnhemse vrijwilligers graag in het zonnetje 🌞

Misschien heeft u zelf wel hulp mogen ontvangen. Of kent u iemand die in deze Coronatijd is opgestaan om anderen te helpen?

U kunt deze Arnhemse Held tot 15 oktober 2021 bij ons aanmelden